Eindsymposium Dierzaam: de prijs van Duurzaamheid

Thema: de prijs van duurzaamheid 

Tijdens het eindsymposium van het onderzoeksproject ‘Dierzaam’ staat de prijs van duurzaamheid centraal. Een belangrijke bevestiging van het tweejarige onderzoeksproject is namelijk het gegeven dat consumenten terughoudend zijn met het kopen van duurzame voedingsproducten, zoals vleesproducten, vanwege de hogere prijs. Dus is de vraag: hoe ontwikkel je duurzaam koopgedrag via marketing- en communicatie-interventies en welke rol speelt de prijs hierin? 

Tijdens het eindsymposium op donderdag 23 mei 2024 ontdek je nieuwe inzichten en antwoorden op deze vraag. Dit gebeurt aan de hand van verschillende korte presentaties waarin wetenschappers inzichten geven in belangrijke wetenschappelijke resultaten en waarin professionals uit het marketingveld en de vleesindustrie vertellen over boeiende praktijkcases.  

Voor wie is deze bijeenkomst interessant? 

Het eindsymposium is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met het bevorderen van duurzaam koopgedrag bij consumenten. Dit betreft onderzoekers op het gebied van marketing, communicatie, economische, ecologische en sociale transities, psychologie en economisch gedrag. Tevens betreft het professionals werkzaam bij vleesproducenten, communicatie- en marketingbureaus en maatschappelijke organisaties. 

Datum, tijd en plaats 

Het eindsymposium vindt plaats op donderdag 23 mei 2024, van 13-17 uur, op Padualaan 101 (Utrecht Science Park), Utrecht. 

Route: https://www.hu.nl/padualaan-101-utrecht 

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden t/m vrijdag 17 mei 2024 via deze link

Relevante artikelen